L'extraordinari de vegades succeeix davant els nostres pròpis nassos. I en poques ocasions pot un vanagloriar-se de creuar-se amb un grup tan magnífic com Els Limboos. No és gens comú trobar amb una banda actual de R&B amb tant talent musical i que, al seu torn, soni diferent a totes les altres. I són magnífics perquè la seva devoció i coneixement pels mestres del gènere es plasma en cadascuna de les seves cançons. En elles queda imprès un estrany do: unir ritme i elegància a dojo.

Els Limboos van sorgir del no-res farà qüestió de quatre anys. A les poques setmanes, van gravar un single, van prendre la carretera i no han parat de donar voltes fins avui. La banda ha estat passejant el seu 'Rhythm & Blues Exòtic' per mitja Europa amb un xou dels que no s'oblida fàcilment. El seu primer LP, 'Space Mambo' (Penniman Records, 2014), va agafar per sorpresa a tothom -mitjans inclosos-, i les seves cançons i directes van enganxar a tot tipus de públic, sumant adeptes més enllà del circuit rock and roll.

Amb el seu segon LP, 'Limbootica!' (Penniman Records, 2017), la banda prossegueix el seu viatge al cor del ritme, un periple al centre de la millor música d'arrel, investigant i creixent en cada racó del camí.

Es va crear amb la idea de recordar i recuperar les bases rítmiques del funk, les càlides melodies vocals del soul, la riquesa instrumental del jazz i l'energia del rock, des dels seus orígens fins avui, per oferir un so ric en matisos musicals i ballable, apte per a qualsevol persona amant o interessada en aquests estils. La formació està composta per set membres amb molts anys d'experiència i una àmplia i variada trajectòria musical.

Durant aquests anys, The Slingshots, ha deixat molt bon gust de boca entre el públic de l'escena funk i soul a Barcelona, compartint escenari en el seu debut amb la millor banda de funk japonesa, Osaka Monaurail, a la sala Apolo de Barcelona i més endavant amb grups internacionals de l'alçada dels New Mastersounds, Kokolo, Fanga, Lefties Soul Connection, Calibre 35, entre d'altres.

La premsa especialitzada en el gènere ha acollit el dis“Is This Soul?” de manera excel·lent, sent escollit a diferents publicacions nacionals i internacionals com un dels millors discos de l’any i punxat varies vegades per Craig Charles en el seu programa de la BBC britànica.

A finals d’aquest 2017 sortirà el que serà el seu segon àlbum. El directe de The Slingshots, molt potent i explosiu, farà que qualsevol oient gaudeixi de la seva música, la seva entrega i la seva energia, i que no pugui deixar de ballar des de la primera fins a l'última nota.

Considerats un dels millors grups actuals de música jamaicana, Soweto és una d’aquelles formacions amb solera, tant per la seva veterania i manera de fer, com sobretot per la filosofia que mantenen des de fa 15 anys, respectant un ritme d’arrels sense deixar de banda d’on provenen. Música jamaicana amb influències de les músiques que arribaven a aquella illa als anys seixanta, música negra en definitiva.

Amb la seva participació el passat mes de novembre al 1st One World Ska & Rocksteady Music Festival a Kingston, aquesta formació catalana s'ha convertit en el primer grup europeu de ska i rocksteady que actua a Jamaica, i és que un bon número de festivals i clubs de bona part de la geografia europea ja han gaudit anteriorment del potent directe d'aquesta banda de Barcelona.

Soweto encetarà també el proper 2017 amb un nou treball sota el braç, "Turn on the music again", un disc en la linea dels anteriors de la mà del segell madrileny Liquidator Records. Do the ska!